Ciasto bananowo-waniliowe

Składniki:
- 1 mały dojrzały banan (ok. 100g)
- 1 jabłko średniej wielkości
- 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii
- 50 ml syropu z agawy lub klonowego
- 60 ml oleju roślinnego
- 80 ml mleka ryżowego lub jaglanego
- 120 g mąki kukurydzianej
- 50 g mąki ziemniaczanej
- 50 g mąki owsianej bezglutenowej
- 1 płaska łyżeczka sody
Opcjonalnie:
- cukier puder

1) Nagrzać poiekarnik do 180 stopni (termoobieg)
2) Wszystkie składniki włożyć do dużej miski (banana i jabłko pokroić na mniejsze kawałki) i całość zblendować do otrzymania gładkiej masy
3) Przłożyć do formy wysmarowanej olejem roślinnym i piec w 180 stopniach ok. 10 min. a następnie ok. 25 min w 160 stopniach
4) Po upieczeniu ciasto należy na około 10-15 minut pozostawić w foremce a następnie przełożyć na talerz lub kratkę do wystygnięcia. Dla urody można je delikatnie obsypać cukrem-pudrem ;)

 
Wszystkie zdjecia oraz teksty na tej witrynie podlegaja ochronie prawnej. Wszelkie prawa zastrzeżone.
All rights reserved © 2013 Copyright www.naprodieta.pl