Ciasto z cynamonem i orzechami

Składniki:
- 1 mały dojrzały banan (ok. 100g)
- 1 jabłko średniej wielkości
- 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii
- 1 łyżeczka cynamonu
- 50 ml syropu z agawy
- 60 ml oleju roślinnego
- 80 ml mleka ryżowego lub jaglanego
- 120 g mąki kukurydzianej
- 50 g mąki ziemniaczanej
- 50 g mąki owsianej bezglutenowej
- 1 płaska łyżeczka sody
- ok. 10 orzechów włoskich

1) Nagrzać poiekarnik do 180 stopni (termoobieg)
2) Wszystkie składniki za wyjątkiem orzechów włożyć do dużej miski (banana i jabłko pokroić na mniejsze kawałki) i dobrze całość zblendować do otrzymania gładkiej masy
3) Orzechy rozłupać i podzielić na połówki
4) Przłożyć do formy wysmarowanej olejem roślinnym, pukładać na wierzchu orzechy i piec w 180 stopniach ok. 15 min. a następnie ok. 30 min w 160 stopniach
4) Po upieczeniu ciasto należy na około 10-15 minut pozostawić w foremce a następnie przełożyć na talerz lub kratkę do wystygnięcia.
5) Ciasto przed podaniem można delikatnie oprószyć cukrem-pudrem.

 
Wszystkie zdjecia oraz teksty na tej witrynie podlegaja ochronie prawnej. Wszelkie prawa zastrzeżone.
All rights reserved © 2013 Copyright www.naprodieta.pl