Cukiniowo-kokosowe ciasto bez jajek

Składniki:
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1 szklanka mąki (np. ryżowej pełnoziarnistej lub wymieszać)
- 0,5 szklanki cukru brązowego (można trochę mniej)
- 1 łyżeczka sody
- 5 łyżek oleju
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 szklanka startej cukinii (pół średniej sztuki)
- 3/4 szklanki mleka koziego (można zastąpić mlekiem roślinnym, np. jaglanym lub ryżowym)

1) Suche składniki wymieszać.
2) Cukinię obrać, wyciąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce.
3) Dodać cukinię do suchych skłądników, potem połączyć z olejem, mlekiem i na końcu octem.
4) Wylać do przygotowanej formy.
5) Piec 40 minut w 180°C.

zdjęcie

Przepis zapożyczony z blogu: http://bit.ly/1e9B5VC

 
Wszystkie zdjecia oraz teksty na tej witrynie podlegaja ochronie prawnej. Wszelkie prawa zastrzeżone.
All rights reserved © 2013 Copyright www.naprodieta.pl