Mocno czekoladowa tarta z burakami

Składniki:
300 g buraków
100 g gorzkiej czekolady
40 g oleju
30 g miodu
80 g cacao
80 g bezglutenowych płatków owsianych
łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki wody
Zamiennik 2 kurzych jaj – glut z siemia lnianego lub chia

1) Buraki myjemy i gotujemy bez obierania do miękkości.
2) Ostudzone buraki trzemy na tarce o najdrobniejszych oczkach.
3) Rozpuszczamy czekoladę i dodajemy do buraków, następnie dodajemy olej, miód, zamiennik 2 kurzych jaj oraz wodę i dobrze wszystko razem mieszamy.
4) Do mokrych składników dodajemy przesianą mąkę, kakao, sól i proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy.
5) Masę wlewamy do formy około 20 cm i przez około 50 minut pieczemy w temperaturze 180C.

 
Wszystkie zdjecia oraz teksty na tej witrynie podlegaja ochronie prawnej. Wszelkie prawa zastrzeżone.
All rights reserved © 2013 Copyright www.naprodieta.pl