Naleśniki gryczane ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Składniki:
- 10 naleśników gryczanych
- szypta gałki muszkatałowej
- 2-3 ząbki czosnku
- garść suszonych pomidorów w zalewie
- 1 torebka mrożonego szpinaku – całe liście bez dodatków
- odrobina oliwy z oliwek do smażenia

1) Wlać na patelnię odrobinę oliwy, następnie dodać szczyptę gałki muszkatałowej, wyciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podsmażyć.
2) Dodać szpinak, posiekane suszone pomidory i smażyć aż szpinak będzie gotowy.
3) Doprawić solą i pieprzem.
3) Naleśniki podgrzać na patelni i serwować z nadzieniem.

 
Wszystkie zdjecia oraz teksty na tej witrynie podlegaja ochronie prawnej. Wszelkie prawa zastrzeżone.
All rights reserved © 2013 Copyright www.naprodieta.pl