Puszysta galaretka z truskawkami

Składniki:
- salaterki deserowe
- 2 galaretki truskawkowe (ilość dopasować do ilości i wielkości salaterek)
- mrożone truskawki
- trochę ciemnego cukru

1) Rozpuszczamy galaretkę według przepisu w wodzie ale rzecz bardzo ważna dajemy o połowę mniej wody na każde opakowanie i odstawiamy aż zacznie gęstnieć.
2) W międzyczasie miksujemy (końcówka do zup lub blender) wcześniej rozmrożone truskawki z odrobiną cukru – cukier według uznania ale nie można przesłodzić.
3) Gdy galaretka zaczyna mocno gęstnieć miksujemy ją mikserem (widełki do ubijania) aż powstanie piana.
4) Wlewamy następnie galaretkę do salaterek, zostawiając około 1 cm -1,5 cm od góry wolnego.
5) Następnie w środek wlewamy po trochu zmiksowanych truskawek.
6) Wstawiamy do lodówki aż do końca stężeje.

puszysta-galaretka2

 
Wszystkie zdjecia oraz teksty na tej witrynie podlegaja ochronie prawnej. Wszelkie prawa zastrzeżone.
All rights reserved © 2013 Copyright www.naprodieta.pl